RSS

Kasvattaja-Akatemia 2014

02 Hel

Eilen matkasimme Marja-Leenan kanssa Virroille, jossa majoituimme tätä päivää varten ajatellen. Illalla tutustuimme muihin majoittuneihin viinilasin äärellä ja monenlaista tarinoita sai kuunnella. Itse koin sen pelkästään mielenkiintoisena, kuulla eri kasvattajien näkemyksiä ja kokemuksia.

Tänäpäivänä alkoi sitten ”tositoimet” eli SuKoKan Kasvattaja-Akatemia 2014 Keski-Suomen ryhmä 🙂

SuKoKan Kasvattaja-Akatemia 2014 (sisältö)

Saimme ensimmäiset materiaalit ja kotitehtävät, joten ei muuta, kuin kurssikansioita haalimaan. Tämä ensimmäinen kerta liittyi jalostuksessa merkittäviin rakenteellisiin tekijöihin, sekä yleisesti koiran rakenteeseen ja liikkeisiin. Sattumoisin alkoi olla jo melko tuttua, sillä kävin loppuvuonna kahdessa eri koulutuksessa, joista toinen oli Juha Kareksen pitämä. Toki jalotus on muutakin, kuin vain se rakenne, mutta jotta pystyisi ymmärtänään koiran kokonaisuutena, tulee ymmärtää jokainen alue ja sen hienoudet, kuten myös heikkoudet. Pyrkimyshän on yksinkertaisesti parempaan ja erinomaiseen, joten myös rakenteen ymmärtäminen on yksi suuri osa jalostustyötä, ei ole olemassa vai. Erityisesti omalta kohdaltani, kun rotuni kuitenkin onl lintukoira ja työkoira.

Olen erittäin kiinnostunut oppimaan ja vaikka tieto lisää tuskaa, niin se voi olla myös äärimmäisen palkitsevaa. Jalostaminen ei ole pelkästään jalotusmateriaalin löytämistä vaan myös jalotusmateriaalin karsimista. Mielenkiinnolla odotan tätä matkaa, sen haasteita ja palavaa paloa kohti uusia koitoksia. 🙂 Seuraava koulutuspäivä on 5.4.

20140320-222633.jpg

Pakko oli saada tämä kirjeteline.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 02/02/2014 Kategoria/t: Ei kategoriaa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: