RSS

Turkkiruhtinas osa 3

26 Maa

Ne pirun ”aineet”, joita eläinkaupat, verkkokaupat ja myyntikojut tursuavat pullollaan. Kerta toisensa jälkeen lupauksia upeasta turkista ja toivon kipinää toimivasta tuotteesta. Kallein ei aina ole paras, mutta ei halvinkaan. Se mikä sopii toiselle, ei sovi alkuunkaan toiselle. Sen eron kyllä yleensä huomaa, kun löytää toimivan ratkaisun. Joskus toimivaan ratkaisuun vaaditaan se 50 erilaista tuotekokeilua… Ihanan kallista 😉

Itse myönnän kuuluvani niihin, jotka kerta toisensa jälkee menee lankaan ja kokeilee sitä uutta ”lupausta”… Ei nyt alvariinsa, mutta jokunen puteli näihin vuosiin mahtuu.

SHAMPOO

Tarpeet tarpeet tarpeet… Siitä se valitseminen lähtee. Itse toivon tuotteelta kosteuttavia ja puhdistavia ominaisuuksia hellävaroen. Turkista pitää tulla puhdas, ilman hirmuista hankaamista ja voimakkaita aineita. Sen tulee kosteuttaa ja suojata, eikä karvan rakenne saa tuhoutua shampoon ja pesun takia.

Shampoo tulee laimentaa, joten sen pitää olla laimennussuhteeltaan sopiva ja silti tehokas ”polttamatta” turkkia. Laimentamattoman shampoon käyttö ”polttaa” ja vaurioittaa turkin rakennetta. Mitä vähemmällä määrällä saat turkin puhtaaksi, sen parempi. Eikä ole mitään syytä pitää shampoota koiran turkissa yhtään sen pidempään, kuin on pakko. Koiran voi pestä osissa, jolloin shampoo ei vaikuta turkissa liian pitkään. Muista huuhdella koira kauttaaltaan!

Väriaineet ja hajusteet eivät ole tarpeellisia shampoissa. Kannattaa tutustua sisältöluetteloon. Säännöllisesti hoidettu koira on harvoin likainen, joten mitään kemikaalikylpyä ei tarvita.

* Re Qual Riflex-Prof Shampoo 1000ml korostaa turkin omaa väriä. Puhdistaa karvan ja ihon hellävaroen. Sopii säännölliseen käyttöön (Takuton).

* Re Qual Vital-Prof Shampoo 1000ml korjaa karvan rakennetta ja ylläpitää karvan luonnollista pehmeyttä. Antaa lisäkosteutta kuivalle ja elottomalle turkille. (Takuton).

* Re Qual Hydro Gel 1000ml kosteuttaa ja tehostaa shampoo pesua. Kosteuttavat ja tasapainottavat tehokkaasti. Hillitsee UV-säteiden vaikutusta. Voidaan käyttää usealla eritavalla (Takuton).

* Pet Silk Brazilian Keratin shampoo 473ml vahvistaa, korjaa ja suojaa karvan rakennetta. Suojaa kuumuudelta (Takuton).

* Pet Silk moisturizing shampoo 473ml syväkosteuttaa, tekee turkista kiiltävän ja ehkäisee turkin/ihon kuivumista. (Takuton).

* Isle Of Dogs Nro 20 Royal Jelly shampoo 250ml ylläpitää, hoitaa ja edistää turkin kasvua (Peten Koiratarvike, Dog Star & Findogs).

HOITOAINE

Hoitoaine on pesuakin tärkeämpi! Se hoitaa ja palauttaa turkkia mahdollisimman normaaliksi. Estää takkujen muodostumista, turkin liiallista kuivumista ja likaantumista. Parhaat hoitoaineet ovat lantrattavia! Muista hoitoaineen tärkeys joka pesun jälkeen. Jätettävästä hoitoaineesta on vielä pitkäkestoisempi hyöty. Erityisessä asemassa hoitoaine on silloin, jos koiralla on hankala turkinlaatu.

Kaikista shampoista ja hoitoaineista tulisi jäädä luonnollinen tuntuma. Turkki ei saa jäädä tahmeaksi, erityisesti kohtuus jätettävissä hoitoaineissa. On hyvä tutustua hyväturkkisiin yksilöihin ja kysyä vinkkiä, millä hoidolla ovat saaneet turkin niin hyväksi.

* Re Qual Bio-Plus hoitoaine 1000ml monikäyttöinen ja nopeavaikutteinen. Ravitsee, korjaa ja vahvistaa. Sopii takkuuntuneelle ja vaurioituneelle turkille (Takuton).

* Re Qual Biojen hoitoaine 1000ml kosteuttaa ja vahvistaa. Ehkäisee takkuuntumista ja lisää elastisuutta (Takuton).

* Pet Silk Brazilian Keratin creme hoitoaine 473ml vahvistaa, elvyttää, silottaa ja korjaa. Estää takuuntumista ja suojaa kuumuudelta. (Takuton).

* Pet Silk moisturizing conditioner hoitoaine 473ml syväkosteuttaa, antaa kiiltoa, ehkäisee turkin/ihon kuivumista (Takuton).

* Isle Of Dogs Nro 51 Heavy Management hoitoaine 250ml tehokkaasti hoitava ja ravitseva (Peten Koiratarvike, Dog Star & Findogs).

20140410-195628.jpg

Re Qual Biojen hoitoaine. Hoitoaineen laimentaminen: 1. Laita hoitoaine lämpimään veteen 2. Sekoita pullon sisältöä sillon tällöin 3. Seuraavana päivänä jatka sekoittelua, kunnes hoitoaine on liuennut veteen tasaisesti.

HARJAUSNESTE

Helposti ja edullisesti saat harjausnestettä, kun teet sen hyvästä hoitoaineesta. Markkinoilla on myös laadukkaita harjausnesteitä, jotka auttavat takkujen selvittämisessä ja kostuttavat turkkia. Harjausnestettä voi suihkuttaa päivittäin (ei märäksi) lialle altistuviin alueisiin.

* Artero Matt-X 300ml kosteuttaa, ravitsee, pehmentää ja poistaa sähköisyyttä. Auttaa takkujen selvittämisessä (Findogs).

* Artero Flash 300ml estää sähköisyyttä, antaa kiiltoa, helpottaa harjaamiata ja ehkäisee takkuja (Findogs).

* Crown Royale Magic Touch 500ml antaa luonnollisen kiillon, helpottaa turkin harjausta, vähentää sähköisyyttä ja ehkäisee takkuja

* Bio Groom Leave In Moisturizer hoitosuihke 355ml jätettävä hoitava ja suojaava suihke, sisältää UV-suojan. Hyvä kuivalle turkille (Findogs).

* Pet Silk Brazilian Keratin Leave-In conditioner hoitosuihke 300ml jätettävä suihke korjaa karvansolukkoa. Vahvistaa, silottaa ja suojaa mm. Kuumuudelta (Takuton).

VIIMEISTELY

* Re Qual Biovit-Oil 500ml korjaava ja suojaava hoitoöljy. Erittäin tehokas ja tekee turkista vahvemman, sekä elinvoimaisemman (Takuton).

* Re Qual Re-Silk silkkitippa 50ml ylläpitää karvan luonnollista kiiltoa ja kosteustasapainoa. Estävät turkin sähköistymistä ja sisältää UV-Suojan (Takuton).

* XZ tyrniöljyhoito

* Bio Groom Mink Oil hoitosuihke 355ml sisältää minkkiöljyä ja e-vitamiinia. Edistää turkin kasvua, hyvä kuivalle turkille ja suojaa auringolta (Peten Koiratarvike, Musti ja Mirri & Findogs).

KUIVAAMINEN

Anna pesun jälkeen koiran ravistella itsensä rauhassa. Voit kääriä koiran pyyhkeeseen tai laittaa pyyhemanttellin. Kätevää on, jos koira osaa kuivatella pyyhkeen päällä paikallaan tai vaihtoehtoisesti voit laittaa koiran hetkeksi häkkiin kuivumaan. Kuivaaminen saa turkin suoraksi, viimeistellyksi ja ehkäisee takkujen muodostumisen. Mikäli koirassa on takkuja, selvitä ne varoen, harjausnestettä apuna käyttäen. Kuivaamisenkin jälkeen turkin tulee tuntua terveeltä ja kiiltävältä.

* Valitse tehokas kuivain, jossa pystyy säätämään lämpötilaa. Itse pidän enemmän käsimallisesta föönistä, kuin isoista puhaltimista. Käsikäyttöinen puhaltaa hyvin, mutta jotenkin lopputulos on luonnollisempi, eikä karva pöhety liikaa esim. Andis HDV1 Elevate 2000W (Peten Koiratarvike) .

Oikein suoritetun pesun ja kuivaamisen lopputulosta on ilo ihailla. Turkki on parhaimmillaan ja hoitaminen helpompaa. Seuraa lopputulosta ja mahdollisia muutoksia. Samalla opit miten sinun koirasi tulee hoitaa ja viimeistellä.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 26/03/2014 Kategoria/t: Ei kategoriaa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: