Tänään tehtiin yrjölän puuroa kaikilla herkuilla 😉 Yrjölän puurossa pääosassa on perus raaka-aineet, mutta muuten voikin sitten itse varioida extra herkkuja joukkoon.
YRJÖLÄN PUURO
1 dl Tattarisuurimoita
1 dl Hirssisuurimoita
1 dl Täysjyväriisi
1 dl Kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
2 litraa vettä
Halutessa joukkoon voi lisätä myös kaurasuurimoita tai leseitä, sekä muita hiutaleita/leseitä.
Puuron joukkoon voi myös lisätä muutakin tuomaan makua.
Raakaa porkkanaa
2 tl merileväjauhetta
2 tl pellavansiemenrouhetta
2 tl valkosipulirouhetta
2 tl karpalojauhe
2 tl ruusunmarjajauhe
Lisäksi extrana olen välillä lisännyt kuivattuja goji-marjoja, helokkiöljykapseleita sekä hanhen rasvaa.
Laita suurimot ja hiutaleet likoamaan veteen 4-8h ennen paistamista. Ainekset laitetaan uunivuokaan 175-200 asteeseen 1-2h, jonka jälkeen lämpöä lasketaan 125-150 asteeseen. Puuron voi jättää vielä uuniin jälkilämmölle hautumaan. Lisää tarvittaessa lisää nestettä, mikäli puuro meinaa kuivua uunissa liikaa.
Valmiiseen puuroon voi lisätä tarjoilun yhteydessä raakaa lihaa.
Suurimot likoamassa vedessä.