RSS

Yrjölän puuro

09 Huh

Tänään tehtiin yrjölän puuroa kaikilla herkuilla 😉 Yrjölän puurossa pääosassa on perus raaka-aineet, mutta muuten voikin sitten itse varioida extra herkkuja joukkoon.

YRJÖLÄN PUURO

1 dl Tattarisuurimoita
1 dl Hirssisuurimoita
1 dl Täysjyväriisi
1 dl Kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
2 litraa vettä

Halutessa joukkoon voi lisätä myös kaurasuurimoita tai leseitä, sekä muita hiutaleita/leseitä.

Puuron joukkoon voi myös lisätä muutakin tuomaan makua.

Raakaa porkkanaa
2 tl merileväjauhetta
2 tl pellavansiemenrouhetta
2 tl valkosipulirouhetta
2 tl karpalojauhe
2 tl ruusunmarjajauhe

Lisäksi extrana olen välillä lisännyt kuivattuja goji-marjoja, helokkiöljykapseleita sekä hanhen rasvaa.

20140409-210459.jpg

Laita suurimot ja hiutaleet likoamaan veteen 4-8h ennen paistamista. Ainekset laitetaan uunivuokaan 175-200 asteeseen 1-2h, jonka jälkeen lämpöä lasketaan 125-150 asteeseen. Puuron voi jättää vielä uuniin jälkilämmölle hautumaan. Lisää tarvittaessa lisää nestettä, mikäli puuro meinaa kuivua uunissa liikaa.

Valmiiseen puuroon voi lisätä tarjoilun yhteydessä raakaa lihaa.

20140409-211544.jpg

Suurimot likoamassa vedessä.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 09/04/2014 Kategoria/t: Ei kategoriaa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: