RSS

SuKoKa kasvattaja-akatemian koulutusviikonloppu

09 Kes

Viikonloppuna 7-8.6. Oli SuKoKan kasvattaja-akatemian 2014 koulutusviikonloppu, johon kokoontui kaikki tämän vuoden akatemialaiset (Helsingin alue, Keski-Suomi & Oulun seutu). Tietenkin tämän piti sattua juuri samaan hetkeen, kuin rotumme springerspanielien erikoisnäyttely! Mutta olin jo heti alkuvuodesta valmistautunut henkisesti siihen, että suoritan nyt akatemian ja sitoudun siihen, joten joudun poikkeuksellisesti jättämään erkkarin välistä.

Jos jotain positiivista pitää etsiä, niin ehkä se oli ihan onni, etten ollut menossa erkkariin lauantaina. Oli nimittäin liki, etten katkaissut nilkkaani torstai iltana, kun se nyrjähti kohtuupahasti ja turposi kellukkeeksi. Olin koko viikonlopun yksijalkainen, joskin kunnon dropeilla pääsin suht hyvin rauhallisesti kävelemään jo sunnuntaina. Nyt pystyy jo muuten tekemään kaikkea, paitsi juoksemaan tai hyppimään.

Saavuin leiripaikkaan Lehtimäelle Alajärvelle perjantai-iltana, kuten muutama muukin. Valtaosa vielä puuttui, joten rauhallisesti meni ilta nilkan kanssa.

Lauantai aamuna paikalle saapui loput akatemialaiset ympäri suomea ja alotuksena oli Olli Wuorimaan (Shetland Oy) pitämä kattava luento koulutus ruokinnasta ja genetiikasta. Ruokinta on yksi intohimoisimmista aiheistani, perusasia, turha hötkyillä, kuitenkin niin helposti väärin ymmärretty. Olen parin vuoden ajan yrittänyt työstää näkemystäni ruokinnasta vähän laajemmin ja oli ilo huomata, että kerrankin voin todeta luennolla, että minä tiedän jotain (lue: luulen tietäväni) 😉 tai ainakin olen oivaltanut jotain aiemmin ja tämä vain vahvisti tuntemuksiani. Päivä jatkui mm. Asiaa kennelneuvojan työnkuvasta, samalla loistava tilaisuus tarkastella omaa kenneltoimontaa ja siihen vinkkejä, sekä tehtäviä. Iltapäivällä vielä ryhmätöillä mm. Tiimityön ja yhteistyönvoimasta, mitä ajattelen kasvateista, muista kasvattajista ja ulkomaisista kasvattajista. Tiimityön voima on monella täysin hämärän peitossa, moni väittää muuta, mutta se kyllä näkyy heidän toiminnassaan. Valtaosa kasvattajista on niin hölmöjä ja lapsellisia, sen sijaan, että tapellaan turhanpäiväisestä, voisi yhdistää voimavaroja ja saada rehellisellä yhteistyöllä huimia saavutuksia. Tarkastelun paikka itsekullakin peiliin välillä, mutta pääasia, että tiedostaa asian.

Lauantai iltana saimme istua iltaa koko porukalla jakaen kokemuksia asiasta, kuin asiasta, myös kasvatuksen koukeroista ja tutustua paremmin 🙂

Aamulla virkeänä jatkoimme kohti oivalluksia ja pettymyksiä, kantapään kautta oppii ja hyvät oivallukset antavat huimasti voimavaroja. Toisten näkemykset ja tarinat avaavat silmiä. Ryhmässä ja koko porukalla keskustellen, hiljaisen tiedon siirtoa… Ihan huikea porukka eri rodun kasvattajia ja loisti tyyppejä! Iltapäivä sujui anatomian merkeissä, josta pääsimme käymään läpi eläviä erirotuisia koiria. Äärettömän hyödyllistä ja antoisaa… Taisin menettää sydämmeni eräälle greyhoundille ❤

Tässä viikonlopussa riittää sulattelemista ja jää kyllä muistiin pitkäksi aikaa, yksi antoisimmista kokemuksista pitkään aikaan!

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 09/06/2014 Kategoria/t: Ei kategoriaa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: