RSS

Koiran hyvinvointi on kokonaisvaltaista – osa 1 lihashuolto ja hieronta

11 Hei

Yleensä tavallisilta kotikoirilta ja näyttelykoirilta tälläiset hieronta-asiat unohtuu täysin. Ehkä sitä pidetään enemmän aktiivistenlajien kisakoirien juttuna tai sitten ei ole vielä tarpeeksi tietoa asiasta. Vasta hiljaittain eläinlääkäritkin ovat uskaltaneet neuvoa potilaita hieroja pakeille. Ensimmäisen kerran hierojalla kävi Ada 2007, kun pieksämäellä etsittiin hierojaopiskelijalle harjoituskoiria. Sen jälkeen kaikki koirani ovat käyneet vaihtelevassa määrin säännöllisesti hierojalla.

Ada on vetreä mummo, sitä ei ole koskaan liiemmin jumit vaivanneet. Liekö osa syy sen tapa liikkua pitkällä vetreällä askeleella, useimmiten ravia. Ada on pysynyt hieronnan avulla loistavassa kunnossa ja liekö se yksi syy pitkään ikään.

Indi on käynyt aina silloin tällöin hieronnassa, useimmiten jumia on reisissä, niskassa ja mahdollisesti selän alueella. Indi on räväkkä, kun se on vapaana, se käyttää koko moottorinsa tehokkaasti… Eipä ole ihme, että näiden suoritusten jälkeen tuntuu jossain. Nyt iänmyötä on havaittavissa ehkä enemmän jumiutumista, joten pitää mahdollisesti lisätä hierontaa.

Ilona käy säännöllisesti hierojalla ja sen avulla saadaan hoidettua jumit ajoissa pois, sekä samalla tunnusteltua mikäli jotain uutta on ilmennyt. Ilona on aina töissä, ollessaan vapaana… Se tyypillisenä springerinä työskentelee alati häntä heiluen ja usemmiten laukkaa. Jo nuorena huomattiin, että sillä jumiutuu herkästi selkä, reidet, niska ja mikäli ei hierota säännöllisesti, alkaa selkä olla perunapeltoa.

Jatkuu…. Lisää tarinaa ilonan ongelmista ja osteopaatilla käynneistä!

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 11/07/2014 Kategoria/t: Ei kategoriaa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: