RSS

20 vuotta springereitä

14 Elo

✨ 20 VUOTTA SPRINGEREITÄ ✨

Vuonna 1999 näihin aikoihin alkoi minun springeriharrastus. Rotu tuli vahingossa, mutta jäädäkseen. Sen monipuolisuus ja rotuhienoudet hurmasivat minut kerta heitolla. Kaikki opeteltiin itse, hyvien opettajien avustuksella. Turussa pyrin olemaan aktiivinen spanieliyhdistyksen toiminnassa niin harrastajana, kuin talkoissa ja lehden/kotisivujen tekijänä. Tuli harrastettua ja kokeiltua vaikka mitä. Minulla on paljon rakkaita muistoja noilta ajoilta. Kiitos äidille, joka antoi minun pikkutyttönä lähteä näihin koiramaisiin touhuihin. Spanielilehdistä perehdyin kaikkiin springereihin ja kasvattajiin niin innolla, että lopulta lehdistä irtosi kannet. Tiesin heti, että minusta tulee kasvattaja, se lapsenmielinen ”hohdokkuus” on ehkä jo vähän kadonnut 😂, mutta intohimo ja rakkaus rotuun vain vahvistunut.

Kääntee tekevää on ollut tietenkin saada ympärille ihania kokeneita kasvattajia, joiden ansioista ollaan edetty ja tultu tähän pisteeseen. Arvostan heidän oppejaan, sekä kuuntelemista ja auttamista. Iloitsen mielelläni myös muiden saavutuksista ja autan aina, kun voin. Ensimmäiset springerit Ida (Engwell’s Lucky Tricks) ja Ada (Fi Mva Engwell’s Suzy Quattro) tulivat Maria Roehr-Airikaiselta. Nämä koirat sytyttivät intohimon ja kovan tahdon elää springerielämää. Myöhemmin suuren suuri haaveeni toteutui, kun minulle tuli Tarja Hovila sijoitukseen Ilona (C.I.B. C.I.E. Adamant’s Birthday Party) ja sen tytär Enya (C.I.E. C.I.B. Adamant’s A Diamond Is Forever). Valtavan rakkaita ja tärkeitä koiria, matka joka on opettanut ja antanut paljon. Kiitos ❤️

Nyt minulla on jo joitakin kasvatteja ja oma ihana kenneltyttö Evelin häärimässä. Toivon, että tämä pienimuotoinen kasvattaminen vielä poikisi hienoja asioita vuosien aikana.

’Älä ylpisty, mutta luota siihen omaan juttuusi ja toimi rohkeasti sen eteen.’ Olen ylpeä kasvateistani, iloinen hyvistä kodeista ja koko sydämestäni kiitollinen niille, jotka ovat auttaneet tai olleet tässä mukana.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 14/08/2019 Kategoria/t: Ei kategoriaa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: