RSS

Pennut 5. viikkoa ja Rinan nisätulehdus

03 Kes

Viikkoi ei ole ollut aivan sitä, mitä kuvittelin. Ensin itsellä melko tiukka rutistus pääsykokeisiin, mutta juuri kun luulin, että nyt helpottaa, alkoikin tapahtua

Tiistaina pennunkatsojien aikana Rina muuttui hieman kummaliseksi, se ripuloi ja oksensi. Ajattelin vielä silloin, että lienee vatsanpuruja, kun edelleen innokkaasti putsaa pentujen kakkoja. Hetki tämän jälkeen, se vetäytyi vain makoilemaan ja oli hyvin hissukseen, aloin huolestua.

Rupesin tutkailemaan lisää Rinaa ja huomasin, että yksi nisä oli iso ja kuuma. Selvä tapaus, nisätulehdus ja eikun päivystävälle soittelemaan. Lähin löytyi Joroisist 40min ja sovittiin, että lähden tulemaan. Rinan nisä oli niin kipeä, että sen oli vaikea kävellä. Saatiin ab ja kipupiikki, sekä reseptit lääkkeisiin. Kipulääke auttoi niin hyvin, että Rina piristyi silmissä ja jopa ruoka maistui. Aloin lypsää nisästä tulehduseritettä pois säännöllisesti.

Seuraavana päivänä alkoi nisä muuttu hiljalleen tummaksi, vaikka Rinan vointi pysyi hyvänä. Sain lypsettyä eritettä vähän, mutta väri alkoi epäilyttämään. Myöhään illalla nisä oli selvästi tummempi ja isompi taas, sekä viileä. Rina voi hyvin, kipulääke auttoi ja minä yritin lypsää tissiä. Aamuyöllä tuli sellainen olo, että tämä ei nyt tule kuntoon, tissi oli jo todella tumma ja lähes kylmä. Erittä oli tosi vaikea saada lypsettyä ja päätin soittaa klinikalle, että tulemme operaatioon.

Klo 9:45 oli meillä aika Kuopiossa, jossa Rina tutkittiin, otettiin verikokeet ja annettiin lisää antibiottiia sekä kipulääkettä. Rinalta poistettiin kuolioon mennyt nisä, sen viereinen nisä ja vielä kolmannesta osa, jotta päästään selvästi terveen puolelle. Leikkaus meni hyvin, vaikka odottavan aika oli pitkät 6h. Tokkurainen, mutta reipas koira saatiin illalla kyytiin, kera kassillisen lääkkeitä.

Kotona Rina oli yllättävän reipas ja ruokakin maistui. Se nukkui levollisesti ja aamulla tuntui, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. ❤

Pennut voivat hyvin ja kasvavat silmissä. Ollaan nautittu ulkona olemisesta paljon, sekä saatu ensimmäiset vieraat. Perjantain otettiin uudet kuvat, jotka yritän saada lauantaina galleriaan.

Pentujen 5.viikkos kuvat löytyy täältä!

Kasvattaja on hyyyvin väsynyt, mutta helpottunut.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 03/06/2021 Kategoria/t: Ei kategoriaa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: